söndag 1 juli 2012

Gott att knapra på


Fick receptet på detta jättegoda knäckebrödet av en kollega på jobbet. Enkelt att röra ihop samt enkelt att lyckas med.

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop nedanstående ingredienser.

1 dl skalade sesamfrön
1 dl skalade solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
2 dl majsmjöl

Häll över 2 1/2 dl kokande vatten över blandningen. Blanda ordentligt.

Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Häll hälften av smeten på varje plåt. Ta ett nytt bakplåtspapper och lägg över smeten och tryck ut den jämt med händerna eller kavla ut den. Så tunt som möjligt. Det ska täcka nästan hela plåten.

Nagga brödet med en gaffel. Sätt in båda plåtarna i ugnen. Skifta plats efter ca 25 - 30 minuter och grädda ytterligare 25 - 30 minuter.

Ta ut och bryt i lagom stora bitar när brödet har svalnat.

1 kommentar: