250 g vatten, 2 1/2 dl
50 g mörk sirap, 1/4 dl
210 g vetemjöl, 3 1/2 dl
60 g rågmjöl, 1 dl
50 g solrosfrön, 1 dl
25 g pumpafrön, 1/2 dl
15 g linfrön, 1 msk
15 g sesamfrön, 1 msk
9 g salt, 1 1/2 tsk
Rör ut jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser. Täck bunken med plastfolie. Ställ i rumstemperatur och låt jäsa över natten, ca 8 timmar. Degen blir ganska lös. På morgonen sätter du ugnen på 250 grader. Blöt händerna och rulla bollar utav degen. Jag fick ut sex stycken bullar. Rulla eller tryck dit frön. Låt jäsa i rumstemperatur i 30-45 minuter beroende på hur hungrig du är. Grädda sedan bröden i 12-15 minuter. Låt svalna på galler och servera sedan riktigt gott bröd till frukost.
Receptet kommer ursprungligen från Martin Johansson som har bloggen paindemartin.se.
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar