måndag 1 april 2013

Nattjästa fröbröd

Min nya favorittidning är Matmagasinet. Kanske ser den inte så rolig ut men recepten är riktigt bra där i. I går rörde jag ihop en dag på 10 minuter som sedan fick jäsa i rumstemperatur hela natten. I morse rullade jag sedan bullar som fick jäsa en stund och sedan gräddas. Vips hade vi nygräddat bröd till frukost. Att det blev riktigt gott gjorde ju inte bröden mindre bra. :-)

3 g jäst, ca 3 krm
250 g vatten,  2 1/2 dl
50 g mörk sirap, 1/4 dl
210 g vetemjöl, 3 1/2 dl
60 g rågmjöl, 1 dl
50 g solrosfrön, 1 dl
25 g pumpafrön, 1/2 dl
15 g linfrön, 1 msk
15 g sesamfrön, 1 msk
9 g salt, 1 1/2 tsk

Rör ut jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser. Täck bunken med plastfolie. Ställ i rumstemperatur och låt jäsa över natten, ca 8 timmar. Degen blir ganska lös. På morgonen sätter du ugnen på 250 grader. Blöt händerna och rulla bollar utav degen. Jag fick ut sex stycken bullar. Rulla eller tryck dit frön. Låt jäsa i rumstemperatur i 30-45 minuter beroende på hur hungrig du är. Grädda sedan bröden i 12-15 minuter. Låt svalna på galler och servera sedan riktigt gott bröd till frukost.

Receptet kommer ursprungligen från Martin Johansson som har bloggen paindemartin.se.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar