Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop nedanstående ingredienser.
1 dl skalade sesamfrön
1 dl skalade solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
2 dl majsmjöl
Ev flingsalt.
Häll över 2 1/2 dl kokande vatten över blandningen. Blanda ordentligt.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Häll över hälften av smeten på varje plåt. Ta ett nytt bakplåtspapper och lägg över smeten. Tryck ut den jämt med händerna eller kavla på bakplåtspappret. Det ska bli så tunt som möjligt utan att gå isär. Smeten ska täcka nästan hela plåten. Strö över flingsalt om man vill ha det.
Nagga brödet med en gaffel. Sätt in båda plåtarna i ugnen. Skifta plats efter ca 25-30 minuter och grädda ytterligare 25-30 minuter.
Låt svalna och bryt i mindre bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar