lördag 26 mars 2016

Citronrutor


Till brunch ska det ju alltid finnas "det lilla söta" också. Den här gången var det söta mera syrligt men riktigt gott. Citronrutor från Jennys matblogg.

Jag gjorde dem några dagar innan och lät dem stå i kylen. Det mådde de inte dåligt av. Som form använde jag en avlång ca 15x20 cm. Funkade jättebra.

Botten
2 1/2 dl mjöl
3 msk socker
1 nypa salt
125 g smör

3 ägg
2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal av 2 citroner
1 1/4 dl pressad citronsaft (2 citroner)
Florsocker till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienser till degen. Kan behövas ta i lite vatten för att få till en smidig deg. Lägg ett bakplåtspapper i formen och tryck ut degen på botten. Sätt in i ugnen och grädda i 10 min. Behöver inte ha fått så mycket färg. Ta ut och låt svalna.

Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp, därefter rivet citronskal och citronsaft. Vispa till en jämn smet. Häll smeten över den avsvalnade botten. Ställ åter in i ugnen och grädda i ca 12 min. Fyllningen ska ha stannat.

Låt svalna helt och dela sedan i rutor. Pudra över florsocker innan servering. :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar