tisdag 17 januari 2017

Muffins med mintkrokantchoklad







Orden hade årets första möte i söndags. Då testade jag att baka dessa, muffins med mintkrokantchoklad. :) De blev riktigt goda.

Receptet kommer från linneasskafferi.se.

2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
50 g smör
1/2 dl mjölk
100 g mintkrokantchoklad

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret och häll i mjölken. Rör i de torra ingredienserna växelvis med vätskan i äggsmeten.

Hacka och smält chokladen över ett vattenbad.

Fördela smeten i ca 12 muffinsformar och klicka sedan i smält choklad med en sked. Rör runt chokladen med hjälp av en kniv. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min. De får gärna vara lite kladdiga i mitten.

- Posted using BlogPress from my iPhone


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar