Nu när jag har flädersaft finns det ju mycket att testa. :) Först ut blev fläderpannacotta. Jättefräscht blev det. Tydlig smak av fläder och perfekt tillsammans med färska jordgubbar.
4-5portioner
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
0,5 dl socker
1,5 dl matlagningsyoghurt
0,75 dl koncentrerad flädersaft
Jordgubbar och mynta
Lägg gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och socker. Ta av från värmen.
Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Låt dem smälta i grädden. Rör i matlagningsyoghurt och saft.
Häll upp i portionsglas och ställ kallt i minst 4 timmar. Gärna över natten. Garnera med bär.
Receptet kommer från Mitt kök; http://mittkok.expressen.se/recept/fladerpannacotta-med-sommarbar/
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar