fredag 9 januari 2015

Lätt lyx - Skaldjurslåda

Det nya året ska ju börja lätt så nu är det dags att leta nya rätter på detta tema. ;)

Matmagasinet har rätter för två under 500 kcal och detta var en av dessa. En snabb och fräsch skaldjursrätt.


Jag gjorde den på kräftstjärtar men det funkar garanterat att blanda i både räkor, musslor och crabfish om man vill det.


Till detta blev det några glas cava. Det är ju ändå fredag. ;) Vi testade denna till förrätten på nyår och tyckte den var riktigt god. Under 100 kr vilket inte heller gör en ledsen.

Skaldjurslåda 2 personer

1 gul lök
1 paprika
1 röd chili
1/2 påse saffran
150 g kräftstjärtar i lake
2 ägg
250 g keso
Salt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök, paprika och chili i mindre bitar. Mortla saffran med lite strösocker. Bryn grönsakerna i lite smör. Häll över saffran och låt det fräsa med.

Låt kräftstjärtarna rinna av i ett durkslag. Blanda ägg, keso, salt och peppar i en skål. Blanda i kräftstjärtar och grönsaksfräset.

Häll blandningen i en form. Låt grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, tills rätten stannat och fått färg.

Servera med en fräsch sallad och något gott i glasen. :) Lätt mat på två sätt.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar