torsdag 1 januari 2015

Supergoda frallor

Dagen efter ett riktigt bra nyårsavslut har vi haft en lugn och slapp dag. För mig är det sista lediga dagen, imorgon är det jobb igen.

Den sista lediga kvällen myste vi med lite nybakta frallor från Jennys matblogg. Med lite flingsalt på toppen blev detta full pott.


50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
Ca 12 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 250 grader. Smula jästen i en bunke och lös den med lite av vattnet. När jästen har löst sig helt så häll i resten av vattnet. Rör ner saltet, oljan och vänd ner mjölet, lite i taget medan du arbetar degen. Ta så mycket mjöl tills degen släpper från bunkens kanter.

Låt jäsa i cirka 60 minuter. Baka sedan ut till runda bröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Innan de ska in i ugnen, pensla med vatten och strö över lite flingsalt. Gräddas i ca 10 minuter.

Låt svalna och njut sedan med goda pålägg.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar