Den sista lediga kvällen myste vi med lite nybakta frallor från Jennys matblogg. Med lite flingsalt på toppen blev detta full pott.
50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
Ca 12 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 250 grader. Smula jästen i en bunke och lös den med lite av vattnet. När jästen har löst sig helt så häll i resten av vattnet. Rör ner saltet, oljan och vänd ner mjölet, lite i taget medan du arbetar degen. Ta så mycket mjöl tills degen släpper från bunkens kanter.
Låt jäsa i cirka 60 minuter. Baka sedan ut till runda bröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Innan de ska in i ugnen, pensla med vatten och strö över lite flingsalt. Gräddas i ca 10 minuter.
Låt svalna och njut sedan med goda pålägg.
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar