Kladdkaka är något som de flesta gillar och som är lätt att röra ihop. Men det betyder inte att det är enkelt att få till den där kladdigheten man vill ha. Jag har testat många recept och det här är jag riktigt nöjd med. Får en bra kladdighet.
3 ägg
100 g smör
2,5 dl socker
1 dl mjöl
150 g choklad
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg, vaniljsocker och socker lätt. Det ska bara gå ihop. Smält smöret. Hacka chokladen och häll ner hacket i smöret. Rör så det smälter. Häll ner i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner det i smeten. Allt ska bara gå ihop.
Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 16 minuter. Kanterna är då inte kladdiga men resten av kakan blir perfekt kladdiga.
Jag har låtit kakan vila i kylen över natten så den får sätta sig. Servera med glass eller vispad grädde.
Jag har bakat med både ljus och mörk bakchoklad. Den mörka som var 70% gav en kraftfullare och lite bittrare smak. Testa vad som faller bäst i smaken. :)
Receptet kommer från koket.se.
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar