torsdag 27 oktober 2016

Kryddig tomat- och kycklingsoppa med pasta




I helgen då tid och ork fanns för att vara lite nyskapande i köket testades denna nya rätt, en smakrik soppas med kyckling och tomat. Julia gillade den riktigt mycket. :)

4 port
300g kycklingbröstfilé
1 gul lök
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk mald kanel
1 tsk mald spiskummin
1/4 tsk chilipulver (testa fram för lagom styrka)
3/4 dl tomatpuré
1 burk, á 400 g finkrosssde tomater
1 liter hönsbuljong
1 dl okokt risoni eller annan liten pasta
1 tsk strösocker
Salt
Svartpeppar

Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka lökarna. Fräs kyckling i en stekpanna eller stekgryta. Tillsätt löken, chili, kanel och spiskummin och låt fräsa med några minuter.

Koka upp lättsaltat vatten och koka sedan pastan.

Häll över kycklingfräset i en stor gryta eller låt vara kvar i stekgryta. Blanda i tomatpuré, buljong och tomatkross.

Låt soppan småputtra under tiden pastan kokar. Ju längre tid den puttrar ju mustigare blir den. Häll av pastan och tillsätt den i soppan. Smaka av med salt och peppar och strösocker.

Servera med lite persilja, krutonger och créme fraiche. Ett gott bröd blir pricken över iet.

Receptet kommer från Matmagasinet, 2016, julspecial.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar