lördag 5 november 2016

Karibisk lax med mangosås

Fortsätter att testa mig fram då det gäller lax. Det här blev verkligen så otroligt lyckat om jag får säga det själv. Lite annorlunda rätt med mycket smaker som passar utmärkt tillsammans.


4 portionsbitar lax
2 tsk rosépepparkorn
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk muscovadosocker
2 tsk flingsalt
2 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 lime, pressad saft
2 msk mörk rom (uteslöt detta)

Mangosås:
1 frp fryst mango
2 msk sweet chilisås
1 msk muscovadosocker
½ msk mörk rom (uteslöt detta)
½ lime, rivet skal och pressad juice
½ tsk salt

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en oljad form. Mortla rosépepparkornen. Blanda kryddorna med limesaft och ev rom. Pensla laxbitarna med kryddblandningen. Sätt in i ugnen i ca 15 min.

Tina mangon. Mixa sedan mangobitarna med övriga ingredienser till en slät sås.

Servera med grönsaker, ris eller couscous.

Till detta serverade vi lite bubbel, prosecco från Italien. Smakerna från maten matchades perfekt här. Flaskan ligger på 89kr.



Ursprungligt recept från Remsans Bistro.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar