söndag 27 november 2016

Nattjästa vörtfrallor





Just nu är detta receptet jag gillar mest! Testade det igår och bakade ut frallor i morse och de blev så goda. Receptet kommer från allagodating.se. Vill ni ha en god julfrukost så borde ni testa detta. :)

Vörtkrydda

1/2 msk mald pomerans
1 tsk mald nejlika
1 tsk socker
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk mald ingefära

Blanda ihop kryddorna.

Bröden

12 gram färsk jäst
2 dl julmust
2,5 dl kallt vatten
2 msk mörk sirap
1 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1,5 msk vörtkrydda
4 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
Russin

På kvällen
Smula jästen i en bunke. Lös upp den i lite av julmusten. Häll därefter i resten samt vattnet. Blanda i kryddorna, olja, russin och sirap. Därefter rågsikt och hälften av vetemjölet. Kör i assistent eller rör för hand. Ta i mer vetemjöl tills degen blir lagom, lite kletig ska den vara.


Täck över med plastfilm och låt stå i rumstemperatur i ca 30 min. Ställ sedan i kylen över natten.

På morgonen
Sätt ugnen på 225 grader. Tag ut degen och häll ut den på mjölat bakbord. Drag ut den till en platta ca 30x13 cm. Vik sedan degen längs långsidan. Dela degen i frallbitar, ca 6-8. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa tills ugnen kommit upp i temperatur.


Sätt in bröden i mitten av ugnen och låt dem grädda ca 15 min. Ta ut och låt svalna på galler.


Njut en riktigt god och julig frukost! :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar