söndag 3 september 2017

Fläderpannacotta







Pannacotta är en av mina favoritdesserter. Går att variera och lätt att göra och den går jättebra att förbereda.

Här kommer en variant med smak av somrig fläder. Receptet kommer från http://mittkok.expressen.se/recept/fladerpannacotta-med-sommarbar/

10 portioner


6 gelatinblad

6 dl vispgrädde

3/4 dl socker

3 dl matlagningsyoghurt

1 1/2 dl koncentrerad flädersaft

jordgubbar, vinbär, blåbär


Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Tag kastrullen från värmen.


Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Låt dem smälta i grädden. Rör i matlagningsyoghurt och flädersaft.


Häll upp i portionsglas och ställ i kylen i minst 4 timmar. Garnera med bär.


Receptet går bra att halvera för färre portioner.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar