måndag 19 december 2016

Ingefärskola




Här kommer ett riktigt gott kolarecept, kola med ingefära. :) Mums! Hittade receptet på bloggen Söta saker.


1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1-1,5 msk riven ingefära (jag använde fryst)
3 msk smör


Blanda alla ingredienserna i en stor gryta. Placera en termometer i grytan, inställd på 124 grader.

Koka upp och sänk sedan värmen något så att smeten småkokar. Rör lite då och då så att den inte bränns i botten.

När kolan kokat färdigt, häll den genast i en bakform klädd med bakplåtspapper. Jag använde en som var ca 15x20 cm.

När kolan börjar stelna, använd en sax penslad med rapsolja och klipp kolan i lagom stora bitar. Slå in i smörpapper eller plast.

Förvara i kylskåp. Där stelnar den till men mjuknar snabbt i rumstemperatur.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar