måndag 26 december 2016

Perfekt knäck




Visserligen har julen passerat men det betyder ju inte att man slutar äta julgodis. :)

Här kommer bästa receptet på knäck. Receptet kommer från den fina sidan landleyskok.se. Rekommenderas!

2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1 msk smör
1/2 dl hackad skållad mandel (kan uteslutas)

Rada upp knäckformar på en plåt. Ställ inte allt för tätt.

Mät upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt knäcksmeten småputtra tills temperaturen kommit upp i 125°. Rör då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter beroende på hur vid kastrullen är. Tag smeten från plattan och rör i smöret. Ta även i hackad, skållad, mandel om så önskas. Annars hoppar ni bara över det.


Häll upp smeten i formarna. Bästa hjälpen är att använda en sprits från Lékué. Men använd grytvantar då ni håller i den för den blir jättevarm snabbt. Låt knäcken svalna.


Förvara den i kylen i en burk med lock. Men glöm inte lägga bakplåtspapper mellan knäcklagren. De fastnar i varandra annars och det blir inte bra....


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar