Visserligen har julen passerat men det betyder ju inte att man slutar äta julgodis. :)
Här kommer bästa receptet på knäck. Receptet kommer från den fina sidan landleyskok.se. Rekommenderas!
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1 msk smör
1/2 dl hackad skållad mandel (kan uteslutas)
Rada upp knäckformar på en plåt. Ställ inte allt för tätt.
Mät upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt knäcksmeten småputtra tills temperaturen kommit upp i 125°. Rör då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter beroende på hur vid kastrullen är. Tag smeten från plattan och rör i smöret. Ta även i hackad, skållad, mandel om så önskas. Annars hoppar ni bara över det.
Häll upp smeten i formarna. Bästa hjälpen är att använda en sprits från Lékué. Men använd grytvantar då ni håller i den för den blir jättevarm snabbt. Låt knäcken svalna.
Förvara den i kylen i en burk med lock. Men glöm inte lägga bakplåtspapper mellan knäcklagren. De fastnar i varandra annars och det blir inte bra....
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar