Testade ett juligt recept från den fina bloggen mykitchenstories.koket.se. Har ni inte kikat här är måste ni kika in. :) pajen bakas utan ugn och kan förberedas dagen innan.
Riktigt gott blev det. Kanske ett tips till dessert efter julbordet på julafton.
Jag använde en pajform som var 24 cm i diameter. Det gav en lite lägre pannacotta som räcker till fler. Nästa gång ska jag testa att halvera mängd botten och göra i mindre form för högre pannacotta. :)
Ingredienser
10 digestivekex
75 g smör
4 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 vaniljstång
3 gelatinblad
Färsk frukt eller färska bär till garnering. Jag valde odlade blåbär och granatäpple. Blev jättegott!
Mixa kexen till ett fint smul i mixer eller krossa med mortel. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Tryck ut kexmassan i en pajform. Ställ i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt ligga i ca 10 minuter.
Grovhacka den vita chokladen och värm upp tillsammans med grädden på medelvärme. Rör så chokladen smälter.
Tag från plattan precis innan det börjar koka. Ha sedan i strösocker, kanel, kardemumma och urskrapad vaniljstång.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Rör om så de blandas ordentligt. Låt svalna en stund i kastrullen i rumstemperatur innan du häller upp den i pajskalet.
Låt pajen svalna i kylskåpet i några timmar, tills fyllningen stelnat. Toppa med färsk frukt eller bär. :)
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar