måndag 1 januari 2018

Pannacotta med vit choklad och hallonmousse




Desserten efter en stor middag behöver oftast inte vara så stor. Pannacotta kan bli mäktigt men detta blev så gott.

Receptet kommer från Hemmets Journal.

Pannacotta:
1 1/2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
100 g vit choklad

Hallonmousse:
1 1/2 st gelatinblad
200 g frysta hallon (tinade)
2 st äggulor
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde

Garnering:
hallon

Pannacotta
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Häll upp grädde i en kastrull. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör ner både frön och vaniljstång i grädden. Tag kastrullen från värmen precis innan grädden börjar koka. Plocka upp vaniljstången.

Hacka chokladen och rör ner i grädden. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Rör om tills gelatinbladen och chokladen smält.

Häll upp gräddblandningen i sex serveringsglas och låt stå i kyl att stelna i några timmar.

Hallonmousse
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Tina hallonen. Mosa hallonen och värm hälften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Låt dem smälta i de varma hallonen. Rör i resten av hallonen.

Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden för sig. Rör ner hallonen i äggvispet och vänd ner grädden.

Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar. Garnera med hallon.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar