
Desserten efter en stor middag behöver oftast inte vara så stor. Pannacotta kan bli mäktigt men detta blev så gott.
Receptet kommer från Hemmets Journal.
Pannacotta:
1 1/2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
100 g vit choklad
Hallonmousse:
1 1/2 st gelatinblad
200 g frysta hallon (tinade)
2 st äggulor
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde
Garnering:
hallon
Pannacotta
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Häll upp grädde i en kastrull. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör ner både frön och vaniljstång i grädden. Tag kastrullen från värmen precis innan grädden börjar koka. Plocka upp vaniljstången.
Hacka chokladen och rör ner i grädden. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Rör om tills gelatinbladen och chokladen smält.
Häll upp gräddblandningen i sex serveringsglas och låt stå i kyl att stelna i några timmar.
Hallonmousse
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Tina hallonen. Mosa hallonen och värm hälften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Låt dem smälta i de varma hallonen. Rör i resten av hallonen.
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden för sig. Rör ner hallonen i äggvispet och vänd ner grädden.
Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar. Garnera med hallon.
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar