tisdag 24 maj 2011

Pojk- och flickleksaker

Det här med leksaker är intressant. Alla tjejer tycker inte om att leka med dockor och alla killar tycker inte om att leka med bilar. Men är det "ok" att flickorna leker med bilar och tåg och killarna leker med dockor och köksleksaker?

Julia är som bekant väldigt "flickig" av sig och älskar allt som är rosa och glittrigt. Dock har hon aldrig varit så förtjust i stora dockor och dockvagnar. Inte heller kökslekar. Linus är grabbig ut i fingerspetsarna och är fullkomligt galen i bilar och tåg... Men har även nu på vårkanten visat en stor lycka över att vara i lekstugan och röra i grytorna vid spisen.

Nu när vi gör om i hans rum så har jag tagit mig en funderare. Det kommer att frigöras lite yta då en stor byrå försvinner och tankarna gick då till en spis och köksleksaker. Ikea har så fina leksaker, både grytor och tallrikar samt mat. Kanske väcker detta även ett intresse hos Julia om Linus leker med dessa saker? Det är ju inte så att man vill bestämma vad för leksaker ens barn ska leka med men man kanske kan leda in dem på en viss väg, då det finns så mycket fint där som mamma gärna köper... :-)

Här nedan ser ni några exempel på mysiga köksleksaker från Ikea.







1 kommentar:

  1. Hejsan!

    Åh, det är så gulligt. :-} Har själv varit inne på IKEAs hemsida och tittat på dessa grejer. Vill köpa det till mina om det inte är något som Elias lätt stoppar i munnen. Mina små är så här : Linnea är jätte tjejig och ska ha toffsar och allt som gör att hon ser ut som en sagoprinssesa. :-}

    Elias är grabbig och har börjat gilla kepsar. Men, han gillar öven glitterkjolar och rosa. Gulligt. Linnea är den som lekar med pojkar mer än töser. Känner igen mig. Hon har tjejkompisar men de är ju lite lugnare. hehe. Båda gillar bilar, och dockorna slåss de om.

    Jag tycker att barn ska få leka med vad de vill bara det inte är något farligt. Något som lätt går sönder eller lätt att sätta i munnen. De är ju sina egna individer från start. :-} Tur är väl det.

    Kramar, Mia.

    SvaraRadera