Botten
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
175 g vit choklad
1 dl grädde
1 burk mascarponeost, 250 g
Finrivet skal från 1 lime + 2 tsk saft
Garnering
25 g vit choklad hackad/hyvlad
500 g bär, hallon, blåbär, jordgubbar .....
Börja med att smula digestivekexen. Enklast är i en matberedare. Smält smöret och häll det över smulorna. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant. Jag använde en springform. Funkade bra men kanterna blev ganska sköra då man lossade formen. Kan underlätta om man smörjer kanterna lite. Ställ sedan formen i kylen för att kallna.
Hacka 175 g vit choklad fint. Koka upp grädden i en kastrull och tag sedan direkt från plattan. Rör ner den hackade chokladen och rör tills allt har smält. Låt svalna lite.
Rör ner mascarponeosten och vispa ihop med elvisp. Vispa till sist i limesaft och limeskal.
Fördela krämen i det kalla pajskalet. Låt kallna i kylen. Innan servering läggs bären på och sist strös den hackade/hyvlade chokladen över bären.
Ta försiktigt bort kanterna på formen och servera. :)
Receptet kommer från Matmagasinet nr 7, 2016.
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar