tisdag 12 juli 2016

Bärpaj med lime, vit choklad och mascarpone

Här kommer receptet på bärpajen som jag bakade på jobbet innan semestern. En smidig dessert där man inte behöver använda någon ugn. Pajen är ganska mäktig vilket kan vara bra att tänka på. Visst kan man ta en lite mindre bit, men det är svårt då den är så god. :)


Botten
200 g digestivekex
100 g smör

Fyllning
175 g vit choklad
1 dl grädde
1 burk mascarponeost, 250 g
Finrivet skal från 1 lime + 2 tsk saft

Garnering
25 g vit choklad hackad/hyvlad
500 g bär, hallon, blåbär, jordgubbar .....

Börja med att smula digestivekexen. Enklast är i en matberedare. Smält smöret och häll det över smulorna. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant. Jag använde en springform. Funkade bra men kanterna blev ganska sköra då man lossade formen. Kan underlätta om man smörjer kanterna lite. Ställ sedan formen i kylen för att kallna.

Hacka 175 g vit choklad fint. Koka upp grädden i en kastrull och tag sedan direkt från plattan. Rör ner den hackade chokladen och rör tills allt har smält. Låt svalna lite.

Rör ner mascarponeosten och vispa ihop med elvisp. Vispa till sist i limesaft och limeskal.

Fördela krämen i det kalla pajskalet. Låt kallna i kylen. Innan servering läggs bären på och sist strös den hackade/hyvlade chokladen över bären.

Ta försiktigt bort kanterna på formen och servera. :)


Receptet kommer från Matmagasinet nr 7, 2016.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar