lördag 2 juli 2016

Egengjord glass

Det finns många sätt att göra glass på; koka och mixa och köra i glassmaskin. Men ibland är det enklaste det godaste.

Det här är busenkelt och det blir så gott.

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
(1 vaniljstång) gott men inget måste
Ev ngn smaksättning

Vispa grädden i en bunke. Inte allt för tjock.


Jag ville göra en vanilj- och blåbärsglass så jag passerade lite färska blåbär genom en sil.


Skrapa ur en vaniljstång.


Öppna en burk kondenserad mjölk.


Blanda försiktigt ihop grädde, vaniljstång och kondenserad mjölk.


Häll hälften av smeten i en form som tål att vara i frysen. Blanda därefter i blåbärspurén i resterande gräddsmet. Har du ingen smaksättning häller du i all smet direkt i formen.


Blanda runt och häll i formen med vaniljsmeten. Rör om lite försiktigt.


Täck med plastfilm och ställ in i frysen i minst 6 h, gärna över natten.

Vid servering, ta fram glassen ca 30 minuter innan.

Snabbt och enkelt och jättegott! :) Du kan välja att smaksätta med det mesta. Jag har testat vaniljstång, marängkross, lemoncurd, krossade polkagrisar och lakritspulver. Endast fantasin sätter gränser.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar