Inga svampar hittades men däremot massor med blåbär. :) Så det fick bli blåbär i påsen istället.
Två timmar senare kom regnet, dags att åka hemåt.
Vad kan man göra med färska blåbär? Yoghurtpannacotta med blåbärskompott är ett hett tips. :)
Burkar till pannacotta på kylning.
Fyra portioner
2 dl blåbär
1 dl socker
2 gelatinblad
1/2 socker
3 dl grädde
1 dl turkisk yoghurt
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
Vispa ihop grädde och socker i en kastrull. Låt grädden koka upp och ta därefter kastrullen från plattan.
Häll gräddblandningen i en skål. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i grädden. Vispa så gelatinet löser sig. Vispa därefter i den turkiska yoghurten. Vispa försiktigt så allt blandas.
Häll upp i fyra skålar. Ställ in i kylen efter en stund. Låt stå i kylen så att pannacottan stelnar, ca 4 timmar.
Koka blåbärskompotten. Blanda 2 dl blåbär och 1 dl socker i en kastrull. Låt småkoka en stund tills kompotten tjocknar. Låt svalna.
Fördela kompotten över pannacottan.
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar