Idag bakades det saffranssnurror med vit choklad och mandelmassa. :) Det är säkert jättepopulärt att jobba som hantverkare hemma hos någon som står och bakar gott fikabröd. :)
Saffranssnurror
Ingredienser
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
2 pkt saffran
1 1⁄2 dl strösocker
1⁄2 tsk salt
17 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
100 g vit choklad / 100 g riven mandelmassa
1 st uppvispat ägg
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och mjöl.
Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Hacka chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. I den andra river du istället mandelmassa.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 – 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Direkt när bullarna är färdiga pensla med uppvispat ägg. Låt svalna på galler.
Recept från Arla.
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar