Kvällen avslutades med saffransscones och Blossas årsglögg. Doften som spred sig i köket när sconsen gräddades och glöggen blev varm på spisen var ljuvlig.
Smaklökarna slog volter då vi åt sconsen ihop med inget mindre än äkta Gotländsk salmbärssylt. Oj vad gott det var!!
Receptet kommer från Pickipicki och var lite annorlunda än till vanliga scones då det var ägg i degen. Men de blev så goda!
Årets glögg var lite för stark för min smak. Patrik tyckte däremot att den var riktigt god.
Här kommer receptet på saffranssconsen. Pröva!!
4 bullar
0,5 g saffran
3 msk råsocker
knappt 0,5 dl mjölk
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör
1 ägg
Mortla saffran och socker tillsammans. Värm mjölk och tillsätt socker-saffranblandningen, rör tills sockret löst sig. Låt svalna. Blanda under tiden mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Nyp ner rumsvarmt smör. Tillsätt ägget samt mjölken och knåda försiktigt ihop till en slät deg. Forma fyra scones, picka med en gaffel och grädda på plåt med bakplåtspapper 10-15 min i 225 grader.
-Posted using BlogPress from my iPhone
VI har också köpt en flaska av glöggen men än så länge inte provat, ska bli spännande att se om det går att gissa smaken:) Låter väldigt gott att ha saffransscones till, härliga dofter!
SvaraRadera