tisdag 17 december 2013

Massa mys

Under helgen som passerade hann vi med väldigt mycket hemma. I lördagsförmiddag efter att vi varit och tränat åt vi lunch hela familjen tillsammans på O'learys. Det är ett bra ställe där man känner att man får plats samtidigt som man känner sig lite ifred. :)

Efter lunchen tog vi en runda i centrum. Det var väldigt längesedan vi var i stan alla fyra samtidigt. Men nu när Skövde faktiskt har satsat en hel del på julen måste vi ju se hur det är.

Vi gick en sväng i tomtebyn och Linus och Julia pratade med tomten. Sen tittade vi lite i affärer. Patrik var extra tillfreds då han puffade på sin pipa när vi gick runt utomhus. :) Den har en lugn inverkan på honom samt att han kunde passa barnen när jag sprang i affärer.... ;)

På eftermiddagen åkte Patrik till Göteborg för att gå på julbord på söndagkvällen. Vi fortsatte då med godistillverkning.


Marsipanklubbor skulle det bli. Något jag tänkt barnen kunde göra helt på egen hand.


Det började bra men när det skulle doppas i choklad och garneras blev det helt plötsligt inte lika lätt. :)


Hur som helst. Godis blev det, utseendemässigt väldigt olika. Men barnen hade roligt. :)

På söndag förmiddag startade vi med att grädda delar till årets pepparkakshus. I år hade jag fått recept på degen av min kollega. Ett recept som gått i arv hemma hos henne och som var riktigt bra. :)


Jag gjorde delarna sedan var det barnens tur att dekorera. I år testade vi med att göra detta innan huset sattes ihop.


Det gick riktigt bra. Linus var mycket noggrann.


Julia lika så.


Huset blev extra allt! :D


Resultatet! Det första Linus sa när han såg det var "när ska vi äta det?". :)


Helgen avslutades med att vi gick på Julias truppgymnastiksavslutning tillsammans med barnens mormor, morfar, farmor och farfar. Efteråt blev det tredje adventsfika hemma hos oss. Det enda vi saknade var Patrik, annars var helgen så gott som perfekt. :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar