Kvällen innan blandas degen. Står sedan i rumstemperatur och gräddas sedan på morgonen. De andra i hemmet vaknar till doften av nybakt bröd och bara det gör ju att morgonen blir kanon. ;)
Det här behövs för tre baguetter
3 ärtstora bitar
3 dl ljummet vatten
380 g vetemjöl special
1,5 tsk salt
Rör ut jästen i ljummet vatten. Blanda sedan i vetemjöl och salt. Täck med plastfolie. Låt jäsa i bunken över natten.
På morgonen sätts ugnen på 275 grader. Under tiden hälls degen ut på mjölat bakbord. Vik degen dubbel. Tryck sedan ut till en platta ca 15x25 cm. Dela i tre delar och vrid till baguetter. När ugnen kommit upp i temperatur, sätt in baguetterna i mitten. Grädda i ca 13-15 min, tills bröden fått fin färg. Ta ut och låt svalna lite på bakgaller.
Servera till frukost och helgen har fått en perfekt start. ;)
-Posted using BlogPress from my iPhone
Nybakat är aldrig fel till frukost, bara dofterna är ju berusande!
SvaraRaderaOch tack för tipset på månadens tema, det hade vi helt missat:)