lördag 21 augusti 2010

Räkfrossa


Igår hade jag planerat en överraskning till Patrik. Kände att det var på tiden bara han och jag kom iväg på något mysigt. Så i somras bokade jag oss på en tur med M/S Bellevue från Mariestad för att njuta av en båttur samt äta hur mycket räkor vi ville. Patrik visste inte mer än att vi skulle hitta på något på kvällen och mer berättade jag inte förrän vi satt i bilen och styrde kosan mot Mariestad. Vädret kunde väl ha varit lite trevligare och när vi gick mot hamnen hade vi sällskap av ett fint regn men det var inte jätte kallt så det gick bra ändå.


Vi lämnade hamnen vid 19-taget på kvällen tillsammans med x antal andra olika individer. Det var allt ifrån gammelfarfar med krycka och vitt skägg till "blodin-Bella" med sin pojkvän. :-) Först fick vi sitta uppe på däcket, under tak och lyssna på en äldre man och hans son som spelade keyboard och dragspel och sjöng! :-)

Vid 20 var det dags att gå ner i båten och äta räkor i olika stor mängd. Vi hade tur och fick en väldigt bra placering. Ihop med oss skulle ett annat par sitta som aldrig dök upp samt en äldre herre som var för sig själv.
Det serverades räkor, bröd, majonäs, ost, dill och citron och personalen såg till att det fylldes på så fort det började ta slut. Suveränt! Vi åt och åt och Patrik åt ännu mera och när vi var mätta så frågade vår servitris om vi var mätta nu.... ;-) Sen blev det kaffe och kaka och längre fram på kvällen när många tog snedsteg även om båten stod stilla så blev det allsång.

Färden avslutades med att vi gick in i slussen vid Sjötorp och hämtades sedan med buss där för att åka tillbaka till Mariestad. Det blev en jätte trevlig kväll och Patrik var både mätt och nöjd av sin överraskning.

1 kommentar:

  1. Hejsan!

    Vilken gullig kväll ni måste ha haft. Låter både gott och riktigt mysigt det där. Förstår att Patrik var mycket glad. :-} Räkor är alltid gott.

    Kram, Mia.

    SvaraRadera