onsdag 21 juli 2010

Grill en tisdag


Igår grillade vi här hemma ihop med familjen Turesson. Det blev kött i olika former, färsk potatis, olika såser och sallad. Till kaffet blev det philadelphiaglass och färska jordgubbar. Blev dock lite besviken på jordgubbarna. De är nog inne på sista omgången nu, för nu börjar de bli lite mjöliga tycker jag.

Det blev en väldigt trevlig kväll. Julia och Jonathan hade bra med överskottsenergi som kom ut ordentligt. De höll igång och lekte utomhus tills klockan var runt 22 och då var de trötta vill jag lova. Och helt otroligt så klarade de sig ifrån olyckor, vilket annars nästan är givet när barnen blir övertrötta.

Här kommer receptet på philadelphiaglassen om någon vill testa. Det är verkligen jätte gott och enkelt att förbereda.

120 g naturell philadelphia
2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
8 - 10 st digestive kex

Vispa grädden ganska hårt i en skål. Bland ihop osten, strösocker och vanilsocker i en annan skål. Rör sedan i en äggula åt gången i ostblandningen. Blanda sedan ner grädden i osten. Smula kexen ordentligt och lägg i botten på en form, gärna med avtagbara kanter. Häll över smeten. Täck med plastfilm och ställ i frysen i minst fyra timmar. Tag fram vid servering. Smälter ganska snabbt. Jätte gott med färsk frukt eller bär till.

Recept från Ica.

2 kommentarer:

  1. Japp, det var jättetrevligt som vanligt! Idag ska jag införskaffa massförstörelsevapen i ett försök att massutrota flugorna. De var det enda gisslet under gårdagen. Hata flugor!

    Patrik

    SvaraRadera
  2. Ja det stämmer helt klart. Glömde skriva att de var med på grillfesten också. ;-)

    SvaraRadera