lördag 24 juli 2010

Kvällsmys

Ikväll har vi tagit det lugnt här hemma. Vi körde kökstillagat idag då vi redan hade ätit grillat en gång idag. Tänkte bara dela med mig av dessa recept då de är några utav våra favoriter som vi har lagat en och tio gånger. Huvudrätt; medelhavsbiffar och till dessert choklad pannacotta. Lite Italieninspirerat kan man kanske säga. Huvudrätten heter egentligen Italienska biffar i medelhavssås, men här hemma går de under namnet medelhavsbiff. :-)

Italienska biffar i medelhavssås
4 port

400 g nötfärs
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
skal från en citron
1 tsk salt
peppar

7 soltorkade tomater i olja
2 1/2 dl grädde
1/2 - 1 tsk torkad salvia
salt & peppar

Blanda ihop ingredienserna för biffarna. Stek dem några minuter i lite margarin. Tag upp ur pannan. Finhacka tomaterna. Häll i grädde i pannan och låt småputtra. Blanda ner tomater och salvia. Smaka av med salt och peppar. Lägg i biffarna igen och låt puttra med några minuter. Servera tillsammans med färsk tagliatelle och en god sallad. Ett glas rött sitter inte helt fel till.

- Arla

Choklad pannacotta

3-4 portioner

2 dl grädde
1 gelatinblad
2 msk socker
100 g mjölkchoklad

Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Låt ligga ca fem minuter. Koka upp grädde och socker. Drag från plattan. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och låt det smälta i grädden. Hacka sönder chokladen och häll i en bunke. Häll över grädden och rör så chokladen smälter. Häll sedan över i små koppar. Låt stelna minst tre timmar. Servera med färska bär. Mums!

- recept.nu

Och nu när detta har avnjutits ska vi bara invänta mörkrets inbrott. Då ska vi titta på Tim Burtons senaste film, Alice i underlandet, med ingen mindre än Johnny Depp i en av huvudrollerna. Jag tvivlar dock starkt på att han kommer vara lika tilldragande som i Pirates of the carribean filmerna. :-)

1 kommentar:

  1. dessa recept ska prövas. Låter otroligt gott! Ha en bra dag i regnet//Lena

    SvaraRadera