tisdag 1 augusti 2017

En oförglömlig resa

Årets semesterresa gick till den lilla orten Wagrain i Österrike. En liten ort 1 h bilfärd från Salzburg som på sommaren erbjuder otroligt vacker natur och fina vandringsleder och på vintern öppnar upp för skidåkning.

Vi reste från Landvetter till München för att sedan ta oss vidare med bil in i Österrike och upp mot Wagrain.


Kvällen innan avresa, på Landvetter Airporthotell. Uppstigning 03:45, avgång 07:05.


Linus och jag på flyget. Trodde vi skulle missa flyget pga krångel vid incheckningen. Extremt stressad innan vi kom fram till gaten.

När vi äntligen fått nycklarna till bilen samt hittat bilen började vi resan ut ur Tyskland.


Vädret varierade, mellan regn och moln.


Vi passerade genom flera långa tunnlar.


Första mötet med alperna.... wow!!

Framme i Wagrain checkade vi in på ett mysigt hotell och tog oss sedan direkt till en restaurang. Vi var så hungriga.


Senare på kvällen besökte jag och Patrik en pub precis bredvid hotellet. Han tog en öl och jag försökte beställa in en irishcoffe. :) Det gick inte så bra, då killen i baren knappt visste vad det var och sen konstaterade att han inte kunde göra någon då han inte hade någon grädde.... :)


När vi skulle betala visade det sig att i Österrike är det inte helt lätt att betala med kort utan här vill de ha kontanter. Något vi inte hade. Så Patrik förklarade för killen i baren att han lämnade sin fru som pant och gick ut för att ta ut pengar.... :) Jag fick snällt sitta kvar.


Utsikt från hotellets balkong. Dimma över berget. Vi somnade tidigt första kvällen efter att ha varit vakna sedan 03:45.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar