4 port
400 g nötfärs
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
skal från en citron
1 tsk salt
peppar
7 soltorkade tomater i olja
2 1/2 dl grädde
1/2 - 1 tsk torkad salvia
salt & peppar
Blanda ihop ingredienserna för biffarna. Stek dem några minuter i lite margarin. Tag upp ur pannan. Finhacka tomaterna. Häll i grädde i pannan och låt småputtra. Blanda ner tomater och salvia. Smaka av med salt och peppar. Lägg i biffarna igen och låt puttra med några minuter. Servera tillsammans med färsk tagliatelle och en god sallad. Ett glas rött sitter inte helt fel till.
- Arla
Choklad pannacotta
3-4 portioner
2 dl grädde
1 gelatinblad
2 msk socker
100 g mjölkchoklad
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Låt ligga ca fem minuter. Koka upp grädde och socker. Drag från plattan. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och låt det smälta i grädden. Hacka sönder chokladen och häll i en bunke. Häll över grädden och rör så chokladen smälter. Häll sedan över i små koppar. Låt stelna minst tre timmar. Servera med färska bär. Mums!
- recept.nu
Och nu när detta har avnjutits ska vi bara invänta mörkrets inbrott. Då ska vi titta på Tim Burtons senaste film, Alice i underlandet, med ingen mindre än Johnny Depp i en av huvudrollerna. Jag tvivlar dock starkt på att han kommer vara lika tilldragande som i Pirates of the carribean filmerna. :-)
dessa recept ska prövas. Låter otroligt gott! Ha en bra dag i regnet//Lena
SvaraRadera