torsdag 1 augusti 2013

Turen gick till Tofta

Igår när vi vaknade lös solen igen. Det blev någon timma i solstolen innan vi begav oss mot Tofta. Första stoppet på vägen blev Leva Kungslador. Hit hittade vi i vintras. Det är ett riktigt mysigt ställe som sticker ut lite från det vanliga. Här blev det jättegod lunchbuffé och lite lugn och ro för oss vuxna, då barnen hade stora ytor att leka på.





Är man på Gotland måste man göra ett besök här. Det finns café som serverar både mat och fika, stenugnsbageri, gårdsbutik, lite andra hantverk och om man ändå är i köpartagen kan man köpa ett hus också. :)





Barnen kan roa sig med skogslek medan de vuxna tittar i butikerna eller dricker kaffe. Underbart ställe helt klart. :)

Efter lunch fortsatte vi ut mot Tofta där vi skulle hem och fika hos familjen Nilsson som vi hyrde huset av förra sommaren och i julas, det vi kallar "vårt" hus. :) I år hade ju andra hunnit boka före oss så vi hamnade ju i Lummelunda istället.

Innan vi dök upp hemma hos dem tittade vi runt i lite butiker utmed Toftavägen. Alla med varierat utbud.

Hemma hos familjen Nilsson togs vi varmt emot av Ingrid. Vi blev bjudna på bullfika och fick en mycket trevlig pratstund med henne och hennes son alias Toftatomten. :) Linus och Julia gick på upptäcktsfärd i det stora huset och när vi lämnade det några timmar senare kändes det som vi nu kan säga att vi har bekanta på Gotland!! :D








På vägen hem hittade vi, efter endel letande, ner till havet. Patrik, Julia och Linus tog sig ett litet dopp vid badplatsen i Brissund. Vi upplevde att det var riktigt dåligt skyltat men förstod sedan anledningen, då en boende vid stranden upplyste oss om att det går strida strömmar ute i vattnet och att det skett drunkningstillbud där.

I kvällningen blev det grillade kalkonspett som inhandlades från Källstäde gårdsbutik. Riktigt gott!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar