lördag 9 maj 2015

Ljuvliga Paris, del ett

För en vecka sedan befann vi oss i underbara Paris. :) Vilken resa!!! Paris är vår stad.




Vi startade vår weekend på flygplatshotellet vid Landvetter. En god middag och ett glas bubbel. Hotellet var riktigt fint och inrett på ett häftigt sätt. Efter en kort men god natts sömn och en fin frukost knallade vi till incheckningen på flygplatsen.




Utsikt från flygplansfönstret.




Den första korta flygturen mellan Landvetter och Köpenhamn tog 35 minuter. Kaffe och te blev vi bjudna på.




En timme fick vi vänta i Köpenhamn. Jag laddade mobilen vid soporna och Patrik halvsov i sofforna.




Efter incheck på hotellet gick vi till en liten restaurang med franskt kök. Jag beställde Boeuf Bourguignon med ris, Patrik tog paj med lax. Här var det svårt med engelskan men Patrik löste det så bra med sin franska. Gott bröd fick vi till och ett glas rött vin. Så kom maten, köttgryta med pasta! :) Patrik som beställde på franska fick allt rätt och jag som pratade engelska fick fel.... Det skrattade vi gott åt. Men maten var toppen så det gjorde inget. :)




Kyrkan Notre Dame, vilken byggnad! Som de flesta byggnader i Paris, pampig.




Pipe i Paris!! :)




Broarna över floden Siene.




Karusell vi Place de Pompidou.




Många inhemska specialitéer testades; en av de sötare, crêp med choklad och kolasås. Oj vad gott och sött. :)




På fredagkvällen åt vi på en mysig liten restaurang med franskt kök givetvis. En femrättersmeny som vi trodde bestod av smårätter och tillhörande vinpaket beställdes. Det var inga smårätter.... Så vi fick avboka dessert och be om mindre portioner.... :) Men vilken mat och dryck och service!!!




När de fick höra att det var vår första parisresa och första gången i Frankrike då bjöd de oss på champagne! Vi som var så mätta hade lite svårt att få ner den också men det gick. :) Mungiporna har aldrig varit så ansträngda som efter den lyckliga kvällen. :D




Notre Dame i nattljuset, så vacker.







Det blev mycket foton och detta var en liten glimt. Oj vilken resa, mersmak helt klart av Paris.

Det vi tog med hem förutom många minnen var två flaskor vin och en låda mycket exklusiva Macroner. Dessa små delikata bakverk inhandlade jag självständigt (nästan) i en liten boutique. Oj vad rädd jag var att de skulle mosats i väskan. Men de klarade sig.

Resan gick ut på att vara tillsammans, äta och dricka gott och det gjorde vi och uppleva saker. Det lyckades vi verkligen med. ;)

Nykär i Paris, det ligger något i det, helt klart! :D


- Posted using BlogPress from my iPhone




1 kommentar: