lördag 16 maj 2015

Paris del 2



Vårt hotellrum på Villa Mazarin. Ett litet mysigt hotell som ligger i delen Le Marais.


Inne i pampiga Notre Dame.  


Då vi promenerade runt på fredagen hittade vi till Tuileriträdgården. En stor park mellan Louvren och  place de la Concorde. 


Den stora äldsta operan i Paris, L`Opéra Garnier där Fantomen på Operan utspelar sig. När jag var liten och hade läst den boken var det en dröm för mig att få åka och se operahuset. Idag fick jag göra det. Tyvärr var den stängd då det var 1a Maj så vi kunde inte gå in och se all prakt. Men nästa gång så... :-)


Boutiquen där jag försökte på min finaste franska att shoppa Makroner. :-) Det gick väldigt bra och jag kom ut med en plåtlåda fylld med de finaste (säkert dyraste också) franska kakorna man kan hitta. Men vad goda de var!!


Den lilla kön då vi kom till Louvren. Då vi ställde oss i ledet stod det två timmar. :-) Det tog en timma och det kom en och annan regnskur. Men det var det värt. :-) Vi var inne i tre timmar och såg bara en bråkdel. Vilket ställe!


Mona-Lisa. Ja så såg hon ut. Det var kul att ha sett henne men det fanns helt klart annat som var minst lika imponerande. 


Taken till exempel. Vilket arbete! 


Inne på Louvren tittar man i alla riktningar. :-)


Den lilla triumfbågen, ett stenkast från Louvren och början på Tuileriträdgården. 


Inne i Tuilerierna så hade man slagit upp ett stort plasttält och hade någon form av utställning med olika växter och teer. 


Den "riktiga" Triumfbågen. Vi kom inte närmare än så här men vi såg den. :-)


Så sist men inte minst, Eiffeltornet. En stor och mäktig byggnad i en rätt ful stålbrun färg. Säkert jättefin i mörkret med alla lampor tända. Men så här i dagsljus var vi rätt nöjda efter några minuter. 

Där slutar vår första resa till Paris. Staden som blev vår stad, med all god mat och dryck och otroliga kultur. Shoppingen är säkerligen i särklass även den men den får vi utforska närmare nästa gång. Vi kan säga så mycket att vi fick blodad tand i alla fall. Så den 27 juli lyfter vi igen om Paris och tar då med oss Linus och Julia. Målet med resan då blir ju självklart Disneyland. Vad annars. :-) Men givetvis hinner vi med att vara i Paris också. Vi längtar..... :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar