Vi bestämde att vi skulle grilla lite för att fira fredag. Det fick bli hamburgare på grillen och lite rött i glaset.
Köpte en flaska av detta Italienska som vi blev bjudna på och det var gott till.
Till dessert testade jag att göra en kolakladdkaka på karamelliserad mjölk. Jag är ingen jättefantast av den redan färdigkokta mjölken utan tycker att den man kokar själv blir så mycket godare. Men i en kaka kanske det blir bra.
Julia tyckte den var jättegod, Linus inte alls och jag och Patrik tyckte att den var god. Den slår inte vanlig kladdkaka. Jag ska testa om det blir annorlunda om du kokar egen kondenserad mjölk innan hoppet om den helt är ute.
Tycker du dock att den karamelliserade mjölken är jättegod, då är detta kakan för dig. :)
1 burk karamelliserad mjölk
150 g smör
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
3 ägg
1,5 kryddmått salt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda ihop mjölken, socker, salt och mjöl. Rör till en slät smet. Tillsätt sedan det smälta smöret och sist äggen. Ta ett i taget och rör tills allt är blandat.
Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.
Låt svalna och servera med glass eller grädde och lite färska bär.
Receptet hittade jag på herrhavreflarn.se. En mycket fin blogg jag ska titta lite närmare på. :)
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar