söndag 7 februari 2016

Herrgårdshelg med spa på Färna

Igår var det äntligen dags för mig och Petra att åka på spa. Den här gången var det Färna Herrgård och Spa som var bokat. Färna ligger i Bergslagen och efter tre timmars bilresa var vi framme. Inga svårigheter att hitta dit.

Vi började med att inta Afternoon Tea i deras inglasade uterum. Vilken buffé de dukat upp! Detta var helt klart den bästa Afternoon Tea jag någonsin ätit. Det fanns scones, marmelader, ostar, soppa, småkakor och pajer! Många olika sorters te och kaffe. När jag ätit av scones, marmelader och ostar, då fanns det knappt rum för det söta men lite fick jag ner efter ett tag. :)

Sen gick vi en runda på området och tittade i Herrgårdsbutiken. I trädgården fanns ett vacker mausoleum som en av ägarna till Färna uppfört.

Det fanns även flera vackra naturstigar för löpning och promenad men vädret tillät detta mindre bra.


Herrgården var vackert inredd och herrgårdskänslan fanns i alla allmänna rum.

Vi bodde i enkelrum i huvudbyggnaden. Rummen var inte jätteroliga men sängen var skön. Tror inte man satsar på enkelrum på hotell och herrgårdar vilket stämde bra in här.

Spadelen var tyvärr lite av en besvikelse. Färna Herrgård ligger på Svenska spahotells hemsida vilket borde innebära en viss standard tycker jag. Spat var ganska litet och de saknade bubbelpool och ångbastu. På hemsidan skriver de om en basturitual men den såg vi inget av.

De som besökte anläggningen när vi var där var nog inte ute efter lugn och ro som vi, då de var ganska skräniga inne på spat och det dracks alkohol överallt. Tycker inte det hör hemma inne på ett spa.

Det som räddade upp det hela var behandlingarna som var riktigt bra. Jag hade valt en helkroppspeeling och efterföljande inpackning. Huden blev så mjuk och fin. :) Produkterna kom från c/o GERD och doftade ljuvligt.

Efter spa och skön behandling var det dags för middag. Med tanke på hur bra Afternoon Tea var så hade vi höga förväntningar.Ombytt och redo för kvällens middag.


Här har vi menyn och våra förväntningar infriades till 110%. Maten var så god. Jag fick en annan förrätt, oxsvansterrin, då jag inte tål fisk. Det smakade riktigt gott. Köttet till huvudrätten var så mört och desserten fräsch och god. Vinet till huvudrätten passade utmärkt men 145kr för ett glas rött var lite väl saftigt tyckte vi båda.Kaffet intogs på rummet för efter denna måltid behövde vi ligga plant ett tag. :) Jag somnade mätt och nöjd och sov riktigt gott.

Klockan 8.30 gick vi ner till frukosten och även här var vi jättenöjda. Om man vill ha mycket småvarmt hade man blivit besviken för vi såg bara äggröra. Men då varken jag eller Petra ville ha detta var vi mycket nöjda. Gott surdegsbröd, både mjukt och hårt, flera olika tesorter, marmelader och pålägg fick oss mycket mätta och pigga.

Sammanfattningsvis kan jag säga så här; åk gärna till Färna Herrgård om ni vill njuta mycket god mat. Men är det spaa ni vill göra, då är mitt råd att välja något annat ställe.

Nu är det dags att planera nästa spavistelse tillsammans. :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar