torsdag 19 maj 2016

Ringmärkning av kattuggleungar

Idag fick jag och Linus möjligheten att följa med ut och ringmärka kattuggleungar. Förra gången det var dags för ringmärkning arbetade jag och vädret var inte det bästa. Men idag var det inget som fick komma emellan. Vi hade fått en vägbeskrivning till platsen, dungen bortanför jorduggleparkeringen utanför övningsfältet. :-) Den här gången hittade vi dit utan problem. 


 Det kom lite bilar så vi förstod att vi var på rätt plats. Först ställdes stegen till holken på plats. Kvinnan som skulle ringmärka klättrade upp och knackade försiktigt på holken. Först sa hon att det var lite väl tyst där inne och jag hann tänka att Linus skulle bli så besviken om det inte var några ugglor där i. Men sen lyfte hon på locket och där i fanns två små ulliga bollar. :-)De små ungarna var väl vad man kan säga - fulsöta. Vuxna kattugglor är ju så vackra men ungarna var ändå söta på sitt sätt.Linus fick klappa och klappa. Koncentrationen precis som lyckan var stor.


Klorna och vingarna mättes. Värdena dokumenterades och sedan blev uggleungen ringmärkt. Sen fick Linus hålla uggleungen, helt själv! :DStolt stor kille som höll och klappade ugglan så försiktigt! Vilken lycka!


Tack Annelie som lät oss få följa med. Vi ser redan fram emot nästa tillfälle då fågelungar ska ringmärkas. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar