söndag 22 oktober 2017

Italiensk cheesecake med hallon



Petra hade lagat en riktigt god dessert med mascarponeost och hallon. Jättegod och citronen gjorde den riktigt fräsch.

1 fpk 250 g Mascarpone ost
1 1/2 dl lätt creme fraiche
1 citron, finrivet skal samt saften
4 msk florsocker
20 st krossade Colussi cantucciniskorpor
250 g färska hallon

Vispa ihop mascarpone, creme fraiche, citronskal, citron saft och florsocker. Lägg smeten i en spritspåse.

Lägg ca hälften av de smulade skorporna i botten på fyra små portionsglas och spritsa i drygt hälften av smeten i glasen.

Strö över de flesta av skorporna, spara lite till dekor. Spritsa på resten av smeten.

Toppa med lite smulade skorpor och några färska hallon.

Receptet kommer från https://www.zeta.nu/recept/italiensk-cheesecake/


- Posted using BlogPress from my iPhone


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar