tisdag 12 december 2017

Pannacottapaj med smak av kanel och kardemumma




Testade ett juligt recept från den fina bloggen mykitchenstories.koket.se. Har ni inte kikat här är måste ni kika in. :) pajen bakas utan ugn och kan förberedas dagen innan.

Riktigt gott blev det. Kanske ett tips till dessert efter julbordet på julafton.

Jag använde en pajform som var 24 cm i diameter. Det gav en lite lägre pannacotta som räcker till fler. Nästa gång ska jag testa att halvera mängd botten och göra i mindre form för högre pannacotta. :)

Ingredienser
10 digestivekex
75 g smör
4 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 vaniljstång
3 gelatinblad

Färsk frukt eller färska bär till garnering. Jag valde odlade blåbär och granatäpple. Blev jättegott!

Mixa kexen till ett fint smul i mixer eller krossa med mortel. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Tryck ut kexmassan i en pajform. Ställ i kylskåpet medan du gör fyllningen.


Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt ligga i ca 10 minuter.

Grovhacka den vita chokladen och värm upp tillsammans med grädden på medelvärme. Rör så chokladen smälter.
Tag från plattan precis innan det börjar koka. Ha sedan i strösocker, kanel, kardemumma och urskrapad vaniljstång.


Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Rör om så de blandas ordentligt. Låt svalna en stund i kastrullen i rumstemperatur innan du häller upp den i pajskalet.


Låt pajen svalna i kylskåpet i några timmar, tills fyllningen stelnat. Toppa med färsk frukt eller bär. :)





- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar