lördag 2 december 2017

Balsamicokyckling




En riktigt god rätt som går snabbt att göra och smakar mycket. Såsen blir riktigt god så välj något till som gör det lätt att få upp all sås. :)

4 personer

1 kg kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond eller 1 kycklingbuljongtärning
3 vitlöksklyftor
10 babyplommontomater
½ kruka basilika

Tina kycklingen och dela filéerna i två delar. Bryn kycklingen så de får lite yta.
Salta och peppra.


Lägg kycklingbitarna i en ugnsform.


Sätt ugnen på 225 grader. Blanda grädde, vinäger och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka ihop i några minuter så buljongen löser upp sig. Använder ni fond vispar man bara ihop grädde, balsamvinäger och fond i en skål. Häll såsen över kycklingen.


Ställ in formen mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills kycklingen är färdig.

Hacka tomaterna och vitlöken. Fräs dem lätt i lite olja.


När kycklingen är färdig, ta ut formen och strö över tomat och vitlök. Hacka basilikan och strössla över även den.


Servera med pasta eller klyftpotatis och en sallad. Lördagsmiddagen är fixad. :)

Orginalreceptet kommer från Remsans Bistro.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar