söndag 15 mars 2015

Hotell Havanna i Varberg

I fredags styrde vi den vita Peugeoten mot Varberg och Hotell Havanna. Det var dags för Patrik att få uppleva sin julklapp; en övernattning i svit och romprovning på det Kuba-inspirerade hotellet Havanna. När jag hittade denna pärla blev jag så lycklig. Inte nig med att de erbjöd romprovning, de hade även cigarrlounge och spa. :) Det kunde inte bli mer passande för paret Eng.


Vi fick soligt och fint resväder även om det var lite för kallt för fika utomhus på rastplatsen. :) Varberg bjöd på strålande sol och klarblå himmel. Hotellet var riktigt häftigt. Inredningen var riktigt genomtänkt och att temat var Kuba var inte svårt att se.

Ett riktigt fint rum på tredje våningen med eftermiddagssol fick vi. Efter en lunch på stan försökte vi hitta ett café för lite kaffe men där fick vi inte napp. Visst fanns det några caféer men där serverades också mat och var inte så mysiga. Så någon caféstad, det är inte Varberg. Vilket förvånade oss båda.


Så vi gick tillbaka till hotellet och det var inget felaktigt beslut. Sol från klarblå himmel, lä på balkongen och kaffe från hotellt, bättre kunde det inte bli. Här satt vi och njöt fram tills det blev dags att gå till romprovningen.


Provningen var i Hemingway tower, ett rum högst upp i hotellet. En underbar utsikt över havet och den annalkande solnedgången.


Vi fick prova fyra sorters rom samt lära oss ursprung, teknik mm. Provningsledaren Per Ädel kunde nog det mesta kring denna dryck. Det var två mycket intressanta och roliga timmar.

Efter provningen hade vi bokat bord i hotellets restaurang. Vi kom ju inte till hotellet för maten men det skulle man helt klart kunnat göra. Oj vilken mat, vilka portioner. Patrik tog anka till huvudrätt och jag ryggbiff. Till detta delade vi en flaska Merlot.

Dessert brukar vi vanligen hoppa över men här fanns lakritsbruleé på menyn och det måste man ju pröva. Vilket visade sig vara gudagott! :) Patrik som alltid vill ha det lilla extra valde istället en förrätt, tonfisk, som efterrätt. :)

Mättare har jag nog aldrig varit. Att jag inte orkade hela desserten irriterar mig än. :) 5/5 helt klar på maten, vinet och atmosfären. Vilket ställe!


Jag begav mig upp på rummet och utnyttjade det fina badkaret. Patrik tog sikte på cigarrloungen och dess cigarrer.


Följande morgon, efter en god natts sömn, intog vi en fräsch och god frukost. Jag besökte den fina lilla spa-avdelningen och Patrik åter igen loungen. Spaet var jättefint och fräscht. Nu tog jag ingen behandling utan höll mig till bastuna och poolerna.

På eftermiddagen styrde vi så åter hemåt efter en helg, 10/10 på alla plan. Rekommenderar verkligen ett besök här, både för den som gillar rom och en god cigarr. Men också för miljön, stämningen och den utsökta maten. Som ren sparesa skulle jag i nuläget välja något av de större spaanläggningarna, men spa-avdelningen är helt klart ett plus för ett redan toppen hotell.

En sak är säker, vi återkommer inom en snar framtid.

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. Havanna har vi haft ögonen på tidigare, fattar inte att vi lyckats glömma bort det så totalt! Men tack vare din kommentar och inlägg så är vi på gång igen, ska kika in på deras sida och se om vi kan få till en tur dit kanske redan i juni!
    Tack för påminnelsen :)

    SvaraRadera