lördag 19 september 2015

Kräftskiva med delar av piporden

Förra helgen var vi i Kungshamn tillsammans med delar av piporden. Att vi skulle få en så fin helg var det nog ingen av oss som hade trott. Men solen sken från klar himmel stora delar av lördagen. En riktigt trevlig helg blev det.


 När vi kom fram blev det kaffe, pipa och en och annan öl på klipporna utanför stugorna. 


 Jag, Lilian, Petra och barnen gick på en promenad på klipporna. Utsikten var underbar!Christian fick inte köpa någon glass den här resan. 


Samling utanför Gubbens och Lilians husvagn. 


Julia, Linus och Oliva roade sig på lekplatsen. 


Man åker ju inte till kusten utan att testa på att meta krabbor. :-) Att inte ha flytvästar  på bryggan är helt felaktigt beteende, jag vet. Turligt nog så ramlade ingen i. 


Riktigt stora krabbor fick de med korv som lockbete. ;-)


Vi dukade upp till kräftskiva utomhus. 


 Färska räkor och havskräftor. Vilken smak! Riktigt goda var de. 


Vissa gick "all in" när det gällde cigarr. :-)


När det är kräftskiva så krävs det att man har "kräftkepsar". Jag vann tävligen på vem som hade sin längst. ;-)


"Skål och välkomna!" Det började torna upp sig stora moln när vi precis hade slagit oss ner och plockat för oss av alla läckerheterna. Men väderapparna talade om molnigt, utan regn. 


Men oj vad fel de hade. Det började med några droppar och sedan öppnade sig hela himlen. Vi hade en plan att bara bära in borden men det gick inte som vi tänkt. Borden gick inte in genom ytterdörren så medan regnet bokstavligt vräkte ner slängde vi in allt i stugan. Vems tallrik som hamnade vart och vart glas och bestick hamnade var inte så noga. :-) Det viktigaste var att allt kom in. Vi fick bära över ett till köksbord från Werséns stuga för att alla skulle få plats men det blev till slut riktigt bra. :-)

Många glad minnen och skratt fick vi med oss från helgen och nu är en årlig tradition startad! :-) Kräftskiva på Johannesviks camping! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar