lördag 3 september 2016

Mamma fyller 70 år


Igår fyllde min kära mamma 70 år. Det måste ju givetvis firas så vi bjöd ut henne till oss, tillsammans med Patriks mor och far. Det blev en riktigt trevlig eftermiddag och det var så roligt att se hur nöjd och rörd hon var för uppvaktningen.


Patrik inväntar gästerna. 


Lite välkomstbubbel; cider och lingon. Gott och passar alla. 


Julia och mamma. 


Liselott. 


Till förrätt blev det kräftsoppa med dill och morot. Riktigt gott. 

Jag gillar ju det här med att fixa tillställningar. Alla delar är nästan lika roliga, från planeringen, till matlagningen och så själva kalaset. Sen när alla uppskattar det man fixat gör ju att det blir än roligare.


Huvudrätten hade Ulla och jag fixat tillsammans. Jag hade gjort en potatis- och jordärtskocksgratäng och Ulla hade gjort kyckligfilé som marinerats i apelsin och till detta serverades en riktigt god apelsinsås. Svårslaget!Linus och Julia hade ritat fina teckningar till mormor. Ulla och Arne hade köpt en jättefin glasängel som ska ställas över en lampa, jättefin. Vår present till mamma är ett familjeporträtt på Linus, Julia, Patrik och mig, taget av fotograf Julia i Tidaholm. På måndag ska vi till hennes studio för att mamma själv ska få välja ut ett foto. 


Julia visade upp olika filmklipp som hon har gjort och alla var väldigt imponerade av henne och det hon gjort. Vart tog min lilla tjej vägen....


Till kaffet blev den en chokladmoussetårta på mandelbotten dekorerad med jordgubbar. En somrig tårta som passade bra även så här på höstkanten. Receptet kommer från Matmagasinet, 2013.


Det blev en riktigt trevlig eftermiddag och kväll. Mamma var så nöjd och glad och det märktes att hon var rörd över uppvaktningen. Hon hjälper oss så mycket så detta var det minsta vi kunde ge henne för att visa vår uppskattning.

Nu ser vi fram mot måndag då vi ska få se resultatet från vår fotografering vid Ryds ängar. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar