lördag 3 september 2016

Årets kräftskiva med orden


Förra helgen var det dags för den årliga kräftskivan tillsammans med orden. I år var den förlagd till Väring. Det var en perfekt dag med sol och lätta vindar.


Vi började tillställningen med lite bubbel och tilltugg ute på altandäcket. Bubbel och tilltugg är aldrig fel. :-)


Det var mycket som skulle dukas fram och alla hjälptes åt. Jag var ansvarig för planeringen av kalaset och har tilldelat uppgifter till var och en av deltagarna. Lilian och Gubben stod för kräftor och räkor. Som ni ser skötte de den uppgiften med bravur. :-) Jag, Petra och Carro delade på övriga maten. Jag gjorde en västerbottenostpaj som kom från bloggen Landleys kök. Riktigt god blev den och den rekommenderar jag verkligen. Att ha ättikssprit i pajdegen var en hit. Petra hade köpt ost och kex och det var många riktigt goda ostar som testades.


Barnen hade ett eget bord och de höll sig mest till korv och bröd. 


Christian var ansvarig för kräftkepsar och annan utrustning som en kräftskiva kräver.


Micke och Patrik var ansvariga för de "drycker kräftor kräva" och det var en bra blandning på det utbudet. Givetvis sjöngs det snapsvisor av illa kvalitet men det hör ju till att sjunga hellre än bra. 


Det blev många livliga diskussioner kring bordet. Spelet "hur fan visste du det?" bidrog till många av dem....


Carro hade gjort en riktigt god pannacotta med smak av lime och vaniljstång. Den kommer absolut att göras igen.


Tiden går alltid riktigt fort när man har roligt. Så även denna kväll. Tack alla inblandade för en riktigt rolig skiva. Micke vann den inofficiella tävligen "vem har kräftkepsen på längst". Det stod mellan mig och Micke och jag tror jag vann förra året. ;-)

Tack alla för en toppenbra kväll. Många skratt blev det och igen behövde gå hem hungrig. Nästa år kör vi igen. ;-)


1 kommentar: