fredag 25 november 2016

Viltlax




Vi inleder helgen med en god och lättlagad laxrätt. Jag fortsätter utforska denna goda ingrediens. :)

4 portionsbitar lax
1 purjolök
2 dl grädde
1 tsk torkad timjan
2 tsk stötta torkade enbär
2 msk koncentrerad vilt- och kantarellfond
Salt och peppar
Lingon

Sätt ugnen på 225 grader. Tina laxen och skär den eventuellt i mindre bitar. Jag valde att ha mina laxfileér hela. Skär purjolöken i bitar och lägg på botten i en ugnssäker form. Fördela laxen ovanpå. Salta och peppra.


Blanda ihop grädde, fond, timjan och krossade enbär och häll detta över laxen. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter eller tills laxen är färdig.


Ta ut formen och strö över lite lingon. Frysta funkar fint. Servera med ugnsstekta rotfrukter.


Receptet kommer ursprungligen från Arla.

Vi lyxade till det med lite roséchampagne, vilket passade toppen till. Vill ni testa, rekommenderar jag Alexandre Bonnet Champagne Perle Rosée Brut. :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar: