fredag 7 juli 2017

Fläderblomssaft






Testade att göra flädersaft för första gången i år. Läste många recept och fastnade för detta. Vill man ha en mindre söt saft kan man minska på sockret.

Ca 2 1/2 liter saft

40 fläderblommor, nyplockade klasar
3 citroner
1,5 l vatten
17 dl strösocker, (1 1/2 kilo)
50 g citronsyra

Skölj av fläderblommorna. Lägg blomklasarna i en bunke som rymmer minst 4 liter. Skölj citronerna noggrant och skiva dem tunt. Lägg dem i bunken tillsammans med fläderblommorna.





Koka upp vattnet, rör ner sockret och dra kastrullen från värmen när sockret lösts upp.


Rör ner citronsyran och häll den heta sockerlagen över blommorna och citronerna i bunken. Rör om och låt saften stå och dra övertäckt i kylen 4 dagar.

Sila saften genom en silduk eller en tunn kökshandduk. Häll upp på flaskor och förvara kallt. För längre hållbarhet frys in saften.

Receptet kommer från allt om mat: http://alltommat.se/recept/fladerblomssaft/

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar