lördag 8 juli 2017

Fläderpannacotta




Nu när jag har flädersaft finns det ju mycket att testa. :) Först ut blev fläderpannacotta. Jättefräscht blev det. Tydlig smak av fläder och perfekt tillsammans med färska jordgubbar.

4-5portioner

3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
0,5 dl socker
1,5 dl matlagningsyoghurt
0,75 dl koncentrerad flädersaft

Jordgubbar och mynta


Lägg gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och socker. Ta av från värmen.


Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Låt dem smälta i grädden. Rör i matlagningsyoghurt och saft.


Häll upp i portionsglas och ställ kallt i minst 4 timmar. Gärna över natten. Garnera med bär.

Receptet kommer från Mitt kök; http://mittkok.expressen.se/recept/fladerpannacotta-med-sommarbar/


- Posted using BlogPress from my iPhone


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar