söndag 2 juli 2017

Flädersirap






Jag fick fläderblommor i veckan av min kollega för att göra flädersaft på. När jag kollade runt bland recepten hittade jag ett recept på flädersirap. Tyckte det lät som en kul sak att testa till amerikanska pannkakor.

Idag testade vi. Linus och Julia gillade inte smaken men jag och Patrik gillade den mycket. Somrig och fräsch. :) Receptet kommer från Kokaihop.se.

Jag minskade ner på vatten och socker då någon kommenterat att sirapen blev tunn. Man kan minska ner på vattenmängden lite till och dessutom halvera receptet då det blev väldigt mycket sirap.

5 dl vatten
800 g strösocker
2 st tvättade citroner
Ca 15 st fläderblommor

Koka upp vatten och socker. Låt koka ihop så det blir lite simmigt.

Riv skalet på citronerna på ett fat. Skala sedan bort det vita citronerna och skiva dem tunt.

Tvätta inte fläderblommorna, bara skaka så inga kryp följer med.

När sockerlagen kokat ihop lite läggs fläderblommorna, citronskalet och skivorna i sockerlagen. Låt det koka upp och småkoka bara ett par minuter.

Drag av och låt det kallna, låt det stå i kylskåpet med lock på i ca 48 h.

Sila av sirapen och häll upp på fina flaskor och förvara kallt. Perfekt till amerikanska pannkakor eller glass. :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar