måndag 19 mars 2012

Nu blommar det


I helgen har vi fått en känsla av att våren är på väg. Även om det inte varit strålande solsken har luften ändå varit skönare än på länge. I lördags planterades det därför ut lite fina vårblommor här hemma. Granriset togs bort från urnorna och ersattes med pensèer och påskliljor.


När vi kom upp idag så blev vi raskt påminda om att Mars är en förrädisk månad, för nu hade det kommit snö igen. :-( Som tur är tål mina blommor det här men man blir inte glad av att åter behöva skrapa fram bilen och frysa utomhus. Vädergubbarna har "lovat" värme fram i veckan så detta blir nog inte liggande. Men det är så tråkigt. Vårkänslorna kommer liksom av sig.

Vägarna har fram till idag varit rena från slask en längre tid och att det ligger mycket grus ute blev jag påmind om igår. När jag körde hem från stan så small det till i rutan utav att jag fick ett stenskott. Efter inspektion av rutan har det blivit ett litet märke, men kanske har jag tur att det inte har gått ner i rutan så det bildas en spricka. Vi får väl se om det har hänt något nu när det varit kallt i natt. Hoppas hoppas så det här inte behöver bli en dyr affär....

2 kommentarer:

  1. Vackert ni har det på kortväggen med urnorna med olika fint i. Vi har tyvärr fått flera stenskott på vår framruta. Som blivit ett jätte stort streck över hela rutan. Så på torsdag ska vi ruta rutan. Ett måste ju, annars får man inte köra. Hoppas att erat stenskott stannar av. Våren har bakslag, men den står snart i full blom. Kram, Mia.

    SvaraRadera
  2. Härligt med vårblommor!
    Blev lika brutalt besviken på snön i dag, men som sagt de lovas varmare väder :-D
    /Petra

    SvaraRadera