måndag 1 april 2013

Påskafton


Påskaftonen firades hemma med familjen Wersén. Vädret var bättre än vad vi hade väntat oss och man fick lite vårkänslor även om vinden var kall.


Till förrätt testades något nytt, boveteblinier med basilikacreme och rom. Var lite skeptisk till plättarna då det kändes som de inte skulle smaka något, men det var riktigt lyckat. Recept från Matmagasinet. 


Micke och Patrik med sin "nya hobby" som de givetvis också går all in med. :-)


Till påsk i vårt hem serveras inte någon klassisk nubbe utan här är det "påsksaké" om gäller. De som inmundigar detta ångrar alltid bittert att de infört denna dryck. 


Dessert blev vitchokladmousse med crisp. Moussen blev lite väl lös för min smak men smaken var det ingen fel på. Kan ha varit en orsak att jag lät ägget stå lite väl länge när det var uppvispat, det var inte lika fluffigt när det blandades med chokladsmeten. Det finns en uppsjö med olika recept på just chokladmousse och det är svårt att hitta det där riktigt bra.


Efter middagen fick barnen gå ut på bokstavjakt. När alla bokstäverna var hittade fick Julia pussla ihop ett ord som talade om vart skatten var. 


Skatten i form av påskägg, låg i badkaret. :-)


Kaffe och dessert, innan höjdpunkten för kvällen enligt Julia. Nämligen att spela Wii. 


För att installera ett Wii krävs tre vuxna personer..... :-)


Let the games begin! :-)


Det blev en mycket trevlig kväll. Tyvärr blev vi ju av med en timma då vi ställde om klockan till sommartid. Helt plötsligt var klockan 03.... Det blev inte många timmars sömn den natten då mina kära barn inte riktigt förstår att man sover längre när man lagt sig sent. :-)





1 kommentar:

  1. En fantastisk kväll, som alltid! :-D Gillar wii bilden, vi jobbade hårt för att få spela :-P

    SvaraRadera