söndag 20 april 2014

Påskafton 2014

Igår var det så påskafton. En så där riktigt solig och varm påskafton som man helst av allt önskar sig men som oftast lyser med sin frånvaro. Vi spenderade den tillsammans med våra goda vänner; familjen Wersén. Förmiddagen spenderades vid Hornborgasjön där herrarna tog var sin pipe, jag och Petra njöt i solen och barnen lekte runt, kollade fåglar i kikare och gick skattjakt. :-) Riktigt nice!

Efter några timmar här styrde alla kosan till Väring där vi spenderade resten av dagen. Det blev god dryck, pipe, grillat och annat gott ätbart. Många skratt och diverse saker som inte tas upp här.... :-)

En perfekt dag, med en och annan tokighet (burning down the table... ha ha ha) precis som det brukar bli när vi ses. :-)


Mysfika i solen vid Hornborgasjön. Här är det riktigt trevligt att vara. Vilken skillnad i ljudnivå det var sedan vi var här sist. Det har kommit ganska mycket fler fåglar nu. :-)


Njutning på hög nivå. :-)


Linus och Olivia turades om att kolla fåglar i kikaren. 


Micke i ett pipmoment. :-)


Hemma i Väring gick barnen skattjakt i huset. Bokstäver samlades ihop som de sedan bildade ett ord av. Där fanns skatten....


..... i form av påskägg fyllda med godis. :-) Lyckan var stor. 


Vi andra njöt i solen. 


Under kvällen blev det trerätters. Förrätten var en vårsoppa med smak av basilika. Riktigt god blev den. Lite kul med något nytt. Receptet kommer från bloggen Bara en kaka till. Istället för vispgrädde i soppan gjorde jag en kräm på yoghurt och fetaost. Brev en bra salt brytning. 


Huvudrätten bestod av grill. Vad annars en underbar dag som denna? Det blev flankstek, fläskkarré som legat i en väldigt god marinad, grön sparris med bacon, halloumiost och en god sallad. När maten stod på bordet var vi så hungriga att det inte fanns tid att fota den. :-)


Gott i glasen och gott på tallrikarna. 


Sen kom den fram. Den "traditionella" påsksakén! :-) Det blir inte påsk på riktigt utan den. Ha ha! Det finns ett namn för den som inte dricker upp sin del, men det platsar inte riktigt här. Hur som helst, ingen fick öknamnet den här påsken. ;-)


Efterrätten som förbereddes i föregående inlägg fick tummen upp av alla. Den blev riktigt bra. Ägglikörspannacotta, även den från bloggen Bara en kaka till. Petra testade att dricka ägglikör till för att på så vis få det att bli extra påskigt, men att dricka ägglikör var enligt henne ingen hit. Jag valde att inte ens testa. :-)

Senare på kvällen var det dans i vardagsrummet till sköna 50-tals hits. Julia var den som ägde dansgolvet. :-) Sen såg några på en film, en valde att somna i soffan... Inga namn nämnda. :-)

En riktigt lyckad påskafton blev det. Nästa gång är det Valborg, eller vad säger ni Werséns? :-)

2 kommentarer:

  1. En fantastisk dag från början till slut! :-)

    SvaraRadera
  2. Låter som en härlig påskafton, så kul med gamla roliga traditioner:)

    SvaraRadera